Netwerk Analyses

Netwerkanalyses

Netwerken: Ons leven zit er vol mee. Je gebruikt nu de neurale netwerken in je hersenen om deze tekst te lezen en ergens vandaag heb je waarschijnlijk ons wegennetwerk gebruikt om op je werk, thuis of bij de supermarkt te komen. Deze netwerken worden lang niet altijd optimaal benut. Met de beschikbare open data weten wij enorm veel van het wegennetwerk. Hoe hard mag je er rijden? Hoe hard wordt er daadwerkelijk gereden? Hoe breed is de weg? Wordt er gefietst? Is de weg verhard? Hoe ver kom je in 5, 10, 15 en 20 minuten lopend, fietsend, met de auto of met het OV? Door dit te combineren met bijvoorbeeld de locaties van horeca, basisscholen of bijvoorbeeld de locaties van toeleveranciers kunnen de meest effectieve vestigingslocaties of routes bepaald worden.

Op deze kaartjes zijn de reistijden vanuit het centrum van Amersfoort overdag en in de avondspits weergegeven. Het is duidelijk dat er in de avondspits veel meer reistijd nodig is om op de bestemming te komen. De exacte hoeveelheid verloren reistijd is met verdere analyse te bepalen

Ook sociale netwerken zijn te analyseren. In welke twitterkringen begeef je je? Wie werkt er met wie samen binnen afdelingen, vestigingen of bedrijven? Hoe zijn externe partijen verbonden aan de personen en business units in een bedrijf? #Geodata kan ook deze analyses voor u uitvoeren.